Oprez, krpelji
Saveti veterinara

Sezona aktivnosti krpelja počinje u proleće, a traje do kasne jeseni. Stručnjaci objašnjavaju da parazit na čoveka može da pređe i sa psa, a treba imati u vidu i da osoba zaražena lajmskom bolešću ne može da prenese infekciju na zdravu osobu. Zanimljivo je da krpelji žive dve do tri godine, ali „jedu” samo jednom godišnje.

Krpelji, ta sitna i potencijalno veoma opasna, parazitski orijentisanu životinjicu, nastanjuje gotovo identičan prostor kao i njihovi toplokrvni (nešto ređe i hladnokrvni) "domaćini". Ako su krpelji zdravi ne predstavljaju opasnost po ljude i životinje, ali često prenose mnoge bolesti od kojih su neke smrtonosne, ako se ne otkriju i ne leče! Krpelji mogu biti nosioci oko stotinu bolesti, ali su kod nas samo dve veoma česte, kod ljudi - lajmska bolest, a kod pasa – piroplazmoza.

 

Besplatni pregled
Linea Alba

Možete nas kontaktirati ili zakazati pregled na sledeće brojeve telefona:
011 3448402              011 3442258

Zastita od krpelja
Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja Zastita od krpelja